国产一区二区三区欧美中日韩|香港三日本少妇三级人妇9|久久久久这里只有精品|午夜性色福利免费视频在线播放

<delect id="lnar7"></delect>
    <delect id="lnar7"></delect>

      <dl id="lnar7"></dl>
         

        中考英語閱讀理解專項(xiàng)訓(xùn)練及答案

        備考須知 來源:網(wǎng)絡(luò) 編輯:秋冬 2025-10-31 17:00:18

          中考英語內(nèi)容包括聽力、閱讀例句、完型填空、寫作等多個(gè)部分,其中,中考英語閱讀理解所占的比重是非常大的。想要在中考英語中拔得頭籌,千萬不要忽略閱讀理解部分的訓(xùn)練,本文是小編整理的閱讀理解練習(xí)題,趁周末快練起來吧!

        中考英語閱讀理解專項(xiàng)訓(xùn)練及答案

          一、閱讀理解專項(xiàng)訓(xùn)練

          David Bennett,an American man who received a genetically-modified(轉(zhuǎn)基因的)pig heart in transplant(移植) surgery, died on Tuesday, March 8,2022. The hospital said he was doing well at first after the operation but his condition became worse several days later.

          Doctors from the university of Maryland Medical center performed the operation after receiving special agreement from the U.S. government for it. The operation took seven hours.It is the first time that this has happened and proved an animal heart can survive in a human.

          Before the operation.Mr Bennett was very ill and had spent the last several months in bed on a life support machine. The doctors said giving him the pig's heart was the only chance of keeping him alive.Bennett said to doctors the day before the operation.“It is either to die or to do this transplant. I want to live. I know it's a shot in the dark.but it's my last choice.”

          Scientists had changed the genes(基因)of the pig so its heart would be more suitable for a transplant into a human. It was performed by firm Revivicor, which also supplied the pig used in a kidney transplant on a brain-dead patient in New York in October.

          Scientists have been researching pig-organ transplants for years. They said although Mr Bennett died, this still could bring the world one step closer to solving the organ shortage(短缺)problem”.About 110,000 Americans are now waiting for an organ transplant,and more than 6,000 patients die each year before getting one. David Bennett Jr.s said,““We are grateful for every innovative moment, every crazy dream, every sleepless night that went into this historic effort. We are optimistic and believe this story is the beginning of hope and not the end.”

          1.What can we learn from the first two paragraphs?

          A. The government supported the operation.

          B. Doctors did the operation on March8,2022.

          C. Bennett didn't feel well at first after the operation.

          D. Bennett's death showed animal hearts can't survive in humans.

          2.What does the underlined part "a shot in the dark"probably mean?

          A. A shame.

          B. An accident.

          C. An operation.

          D. A try.

          3.What did the firm Revivicor do?

          A. It changed the pig's genes.

          B. It created a man-made kidney.

          C.It performed the heart transplant.

          D. It saved many brain-dead patients.

          4.Why do scientists research pig-organ transplants according to the text?

          A.To solve the organ shortage problem.

          B. To reduce the cost of heart transplants.

          C. To develop genetically-modified technology.

          D. To provide a new choice for brain-dead patients.

          5. Which word can best describe David Bennett Jr.'s attitude(態(tài)度)?

          A. Careless. B. Doubtful.

          C. Confident. D. Uncertain.

          答案解析:

          1. A. The government supported the operation.

          解析:根據(jù)第二段中的 "Doctors from the University of Maryland Medical Center performed the operation after receiving special agreement from the U.S. government for it." 可以得知,醫(yī)生們?cè)诘玫矫绹奶貏e許可后進(jìn)行了手術(shù),說明政府支持這次手術(shù)。

          2. D. A try.

          解析:根據(jù)畫線部分的前后文 "It's my last choice." 可以推斷,"a shot in the dark" 意味著在沒有把握的情況下嘗試,所以答案是 D。

          3. A. It changed the pig's genes.

          解析:根據(jù)第四段中的 "It was performed by firm Revivicor, which also supplied the pig used in a kidney transplant on a brain-dead patient in New York in October." 可以得知,Revivicor 公司提供了用于移植的轉(zhuǎn)基因豬,所以答案是 A。

          4. A. To solve the organ shortage problem.

          解析:根據(jù)最后一段中的 "Scientists have been researching pig-organ transplants for years. They said although Mr Bennett died, this still could bring the world one step closer to solving the organ shortage problem." 可以得知,科學(xué)家研究豬器官移植是為了解決器官短缺的問題,所以答案是 A。

          5. C. Confident.

          解析:根據(jù)最后一段中 David Bennett Jr. 的話 "We are grateful for every innovative moment, every crazy dream, every sleepless night that went into this historic effort. We are optimistic and believe this story is the beginning of hope and not the end." 可以看出他對(duì)這次嘗試持樂觀和自信的態(tài)度,所以答案是 C。

          二、全日制補(bǔ)習(xí)學(xué)校推薦選西安方正嗎?

          全日制補(bǔ)習(xí)學(xué)校我推薦選西安方正補(bǔ)習(xí)學(xué)校,因?yàn)樗侨罩蒲a(bǔ)習(xí)學(xué)校,學(xué)校實(shí)行封閉式管理,學(xué)生吃住學(xué)都在學(xué)校,手機(jī)等電子設(shè)備也會(huì)統(tǒng)一管理,而且教學(xué)上會(huì)采用分層教學(xué)模式,根據(jù)學(xué)生的實(shí)際水平和需求制定個(gè)性化的輔導(dǎo)方案,還會(huì)定期進(jìn)行模擬考試和測(cè)評(píng),了解學(xué)生的學(xué)習(xí)進(jìn)度和效果,并根據(jù)測(cè)評(píng)結(jié)果進(jìn)行針對(duì)性調(diào)整。

          西安方正補(bǔ)習(xí)學(xué)校咨詢熱線:


        *本文內(nèi)容來源于網(wǎng)絡(luò),由秦學(xué)教育整理編輯發(fā)布,如有侵權(quán)請(qǐng)聯(lián)系客服刪除!
        上一篇:高考數(shù)學(xué)題解題技巧|快給孩子收藏起來 下一篇:單招集訓(xùn)班按照成績(jī)分班嗎?西安大奔推薦嗎?
        • 熱門課程
        • 熱門資訊
        • 熱門資料
        • 熱門福利
        親愛的家長(學(xué)生)您好:
        恭喜您,您已經(jīng)預(yù)約成功!
        同時(shí)你將獲得一次學(xué)習(xí)測(cè)評(píng)機(jī)會(huì)
        +年級(jí)學(xué)科資料